Следвайте Гласове в ТелеграмAurora и Continental завършиха разработката на първия в

...
Следвайте Гласове в ТелеграмAurora и Continental завършиха разработката на първия в
Коментари Харесай

Завърши разработката на първия в света автономен ТИР

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Aurora и Continental приключиха създаването на първия в света магистрален камион с четвърто равнище на самостоятелност. Този търговски автомобил с автопилот се възнамерява да влезе в произвеждане през 2027 година и с негова помощ да се промени метода, по който фирмите транспортират артикули.

Системата за самостоятелно шофиране от четвърто равнище е основана от Continental. Компанията Aurora пък е виновна за хардуера, като нейната зона на отговорност включва и дизайна и модулната архитектура на новия артикул.

Интересно е, че камионът е оборудван и с аварийна система, която е предопределена да разреши на автомобила да работи безвредно без помощта на лидера. Както подсказва името, това е „ профилиран компютър, който може да поеме контрола, в случай че главната система се повреди “. Този съставен елемент би трябвало доста да усъвършенства сигурността.

В допълнение към оповестяването на края на етапа на планиране, Aurora и Continental изложиха своята бъдеща пътна карта. През 2024 и 2025 година фирмите ще се концентрират върху построяването и тестването на първични версии на хардуера. Като част от тези старания, " първичното безпилотно стартиране " на пробния камион е планувано за по-късно тази година.

През 2026 и 2027 година Continental ще " тества бъдещия хардуер и системата за архивиране на данни Aurora Driver. " Доставчикът споделя, че ще употребява особено продуктова линия за коли, която включва компютри, датчици, телематични единици и автоматизирани блокове за ръководство на шофирането.

Когато всичко е готово, „ хардуерът и аварийна система ще бъдат изпратени до сътрудниците на Aurora за консолидиране в самостоятелни транспортни средства “. След това фирмите ще се съсредоточат върху внедряването на технологията в промишлен мащаб, защото желаят да разполагат с хиляди камиони, подготвени да транспортират самостоятелно артикули през идващите години.

Инфо: money.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР